Domů » Blog » Technické Vybavení

Technické Vybavení

Canon R7

Systémový fotoaparát (CSC) řady EOS s RF bajonetem a senzorem velikosti APS-C, to je model R7, mířící do řad nadšených hobby fotografů. Fotoaparát disponuje senzorem s rozlišením 32,5 Mpx, rychlostí sériového snímání 15, resp. 30 sn/sek (s mechanickou resp. elektronickou závěrkou), automatickým ostřením Dual Pixel CMOS AF II, 4K videem a interní stabilizací obrazu. Nová řada fotoaparátů Canon s APS-C přináší inovativní funkce plnoformátových bezzrcadlovek v kompaktnějších a dosažitelnějších modelech, které umožňuje tvůrcům obsahu a fotografickým nadšencům věnovat se naplno své zálibě a dosáhnout nové úrovně kreativity.

Canon 60D

Od 17.7.2013 vlastním Canon 60D a zatím se s tímto "poloprofesionálním" tělem poznávám, nicméně od minulého těla je to skok výš.

Meike MK-60D (BG-E9)

Tento battery grip ( Meike MK-60D (BG-E9) je základ při delším focení a ten, kdo jednou zkusí práci s battery gripem a začne ho používat, již ho více nesundá.

Zlepšení ergonomie fotoaparátu - Focení na výšku: díky zdvojení spouště a hlavních ovládacích prvků si nemusíte "lámat" ruku, fotografování na výšku se stane nesrovnatelně pohodlnějším. - Focení na šířku: i zde může být rozdíl v pohodlí zásadní. Především, pokud vlastníte těžší objektiv (cca 400g a víc), zajistí namontovaný battery grip daleko lepší rozložení tlaku působícího na dlaň. Bez gripu při dlouhodobějším fotografování působí dolní hrana fotoaparátu nepříjemný tlak a malíček se do malého celkového prostoru nevejde

Canon EF 400mm f/5,6 L USM

Canon 400mm f/5,6 USM L

SIGMA 180 mm f/2,8 EX APO DG OS HSM Macro pro Canon EF

Sigma 180mm f/2,8 Apo Macro Ex Dg Os Hsm

Canon EF 50 mm f1,8 STM

Canon EF 50mm f/1,8 STM se může pochlubit vylepšeným designem, povrchovou úpravou čoček Super Spectra, clonou se sedmi lamelami a technologií motoru STM proplynulé a tiché zaostřování vhodné i pro video. Lehký, kompaktní a cenově dostupný objektiv CanonEF50mm f/1,8 STM je vítaným rozšířením výbavy všech fotografů, kteří touží popůsobivějších snímcích.

Jeden z dalších základních objektivů Sigma 2,8-4,5 který používám na focení panoramat, portrétů a taktéž některých zvířat. Nádherně ostří nedám na něj dopustit podle jeho cenové kategorie.

CANON Mezikroužek EF 12 II

Canon Mezikroužek EF 12 II

Helios-44-2 58mm f/2

Na hraní mám taky Helios 44-2 2/58

Canon blesk Speedlite 580 EX II

Canon Speedlite 580EX II je nejvýkonnější systémový blesk od Canonu. Poskytuje vysoký výkon díky směrnému číslu 58, pracuje v režimu E-TTL, E-TTL II i TTL, k dispozici je i ruční blesk. Má obousměrně otočnou, zoomující hlavu, doplněnou výsuvnou odraznou destičkou s funkcí rozptylky. Ta zajistí rovnoměrné nasvícení až do ohniska 14mm.

Perfektní doplněk na blesk, Better Beamer který usměrní světelný tok z blesku do bodu a z XX násobí dosah, perfektní na focení na dálku.

Někdy je dobré mít odstup od fotoaparátu a tak je skvělé mít dálkové ovládání má dosah cca jednoho sta metrů jeho název je Phottix Cleon II.

Stativ genesis

Genesis base ABT kit

Taktéž používám různé filtry a to přesně :

Hama CPL 49mm, 72mm

Filtry

a UV filtry, které používám jako ochrana objektivu.

ADATA SDHC 32Gb Class10

A to vše ukádám do paměť. karty A Data SDH 32GB Class 10 se kterou nemám problém.

Sandisk Secure Digital 16GB Extreme HD Video, SDHC 30MB/s

SanDisk Extreme 16GB s přenosovou rychlostí 45Mb/s

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace